Evlilik yaşantısında kimi çiftler prezervatif kullanmadan istenmeyen gebelikleri önlemenin farklı yollarını deneyimlemek isterler. Böyle dönemlerde aile hekimliğine başvurarak kendinize uygun olan yöntemi rahatlıkla doktorunuza danışarak deneyebilirsiniz. Elbette prezervatif kullanmadan da farklı metotlarla istenmeyen gebeliğin önüne geçebilirsiniz. Fakat prezervatif kullanımı sadece hamileliği önlemiyor aynı zamanda cinsel yolla bulaşan tüm hastalıklara karşı da koruyucu niteliktedir.

Hamileliği Önlemede Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

Uzmanlar çiftlere veya kadınlara istenmeyen hamileliği önleyebilmeleri için evlilik dışı seksi bırakmaları gerektiğini söyleyebilir. Elbette uygulanır yada uygulanmaz tamamen kişinin kendi kararı olup istenmeyen gebeliği önleyici birtakım yollar elbette vardır. Bu metotlar şöyledir:

·      Doğum kontrol hapları

·      Spiral

·      Geri çekilme

·      Sperm öldürücü köpük

Tüm bu yöntemlerle %100 olmasa da hamileliği bir nebze önleyebilirsin.

Doğum Kontrol Hapları

Prezervatif kullanmadan hamileliği önlemenin en bilindik ve kullanılan yöntemi hiç kuşkusuz hormonal doğum kontrol tabletleridir. Birçok doğum kontrol hapı vardır. Vücut yapınıza uygun olanı doktorunuzdan isteyebilirsiniz.

Spiral

Bu yöntemde spiral denilen alet vajina yoluyla rahme yerleştirilmektedir. Hamileliği önlemede en sık kullanılan ve %99 garanti sağlayan yöntemdir.

Doğum Kontrol İğneleri

Kimi kadınlarda 3 ayda bir hamilelik önleyici iğneyi olarak kendilerini garanti altına almış olurlar. Bu iğne gün içinde doğum kontrol hapını almayı unutan veya bu hapların yan etkilerini görüp kullanamayan kadınlar için ideal korunma yöntemidir.