Yapılan araştırmalara göre cinsel ilişkiye girmenin karşılığında alınan hazdan çok daha önemli şeyler bulunuyor. İnsan sağlığına olumlu etkileri olduğu bulunan cinsel ilişkinin faydaları bilimsel araştırmalarca kanıtlanmıştır. Böylece cinsel ilişkinin insanın hem ruhunu hem de bedenini doğurduğu ortadadır. Peki nedir bu cinselliğin sağlığa faydaları?

Haftada en az bir kere seks yapmak bağışıklığı düzenliyor ve kötü bakterileri yok ediyor. Bağışıklık sisteminin korunmasıyla birlikte ise oluşabilecek grip salgınından uzak kalıyorsunuz. Yine yapılan araştırmalarca kanıtlanmış ki ayda 8 kere yani haftada en az iki kere seks yapmak kalp sağlığı açısından da çok faydalıdır. Ayda bir kez seks yapanlara göre % 45 daha iyi durumda olarak gözüküyor.

Seks aslında bir bakıma spordur da. Öyle ki en iyi kalori seks sırasında yakılır. 25 dakikalık bir sekste yaklaşık 100 kalori yakma imkanınız bulunuyor. Sık sık duyarız baş ağrısı bahanelerini. Ancak bu baş ağrılarını geçirmenin en iyi yolu yine seksten geçiyor. Migrene de iyi geldiği kanıtlanmış durumda.

Sağlıklı ve düzenli yapılan bir cinsel ilişki kan basıncında dengelenme ve hatta düşme eğilimi gösterdiği için küçük tansiyonun düşmesine olanak sağlıyor. Çünkü yüksek kan basıncı böbrek ve kalp yetmezliği riskini arttırıyor. Seksten sonra salınan oksitosin hormonu sayesinde o rahatlama ile birlikte çok güzel ve çok sağlıklı bir uyku zamanı geçirebilirsiniz.