Flört dönemleri bir ilişki için en gerekli dönemlerdir. Çiftler bu sürede birbirlerini tanıyarak kendilerine uygun olup olmadıklarını anlamaya çalışırlar. Bu sürecin sonucunda bazı ilişkiler biter bazı ilişkiler de evlilikle sonuçlanır. Flörtün asıl amacı aslında budur. Ancak günümüzde çocuk yaşta yaşanan flörtler de olduğu için çoğu birliktelikler çok uzun sürebilmektedir. Bu şekilde uzun süren ve sonucunda aynı kişi ile evlenen kişiler birçok yönden avantajlı olabilmektedirler. Tabi ki bu durumun bazı olumsuz yanları da yok değildir.

Uzun ilişkiler sonrasında evlilik nasıl olur

Evlilik çok farklı bir kurumdur. Çiftlerin bu dönemden sonra evlenmesi aslında her hali ile birbirlerini çok iyi tanıdıkları için olumlu bir durum olarak gözükmektedir. Ancak çok uzun flört aşamalarından sonra yaşanan evliliklerin çoğu maalesef boşanma ile sonuçlanmıştır. Bunun birçok nedeni olabilmektedir. Birisi ile aynı evde yaşamak birçok yönden farklı sonuçları olan bir durumdur. Bazen bir kişiyi tanımak için uzun yıllar süren flörte gerek yoktur. Çünkü çiftlerin birbirleri ile olan uyumu aynı evin içerisinde yaşadıklarında ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle birçok ilişki bitme noktasına gelebilmektedir.

Uzun süren ilişkilerin evlilikte artı yönleri

Uzun süren ilişkilerde çiftler birbirlerini huyunu suyunu öğrenip aynı evde yaşamaya başladıklarında birçok açıdan birbirlerinin sınırlarına da saygılı olurlar. Bu nedenle birçok ilişkide pek sorun yaşanmadan evlilikler uzun sürebilmektedir.